Miért jó az ózonos légtisztítás?

Az ózonos fertőtlenítés alkalmával nem csak a látható szennyeződésektől van módunk megszabadulni, hanem azoktól a láthatatlan betolakodóktól is, amelyek a különféle tárgyakon, bútorokban, függönyön, szőnyegben jelen vannak. Az ózonos fertőtlenítés nem csak a lakásban teremt tisztaságot, hanem az autóban is, ráadásul még a szagokat is eltünteti. Az ózonnal el lehet pusztítani a különféle baktériumokat, gombákat, kórokozókat és mikroorganizmusokat. Éppen ezért a jelenlegi járványhelyzetben erősen javasolt a rendszeres ózonos tisztítás, hiszen megelőzhetjük a koronavírust és más egyéb betegségeket is, valamint megakadályozhatjuk továbbterjedésüket.

Higiénikus környezet otthonunkban.

Milyen további előnyei vannak még az eljárásnak?

Az eljárás teljes mértékben vegyszermentes, éppen ezért környezetbarát megoldás, nem mellesleg az ózon gáz halmazállapota lehetővé teszi, hogy olyan helyeket is megtisztítsunk, amelyek nehezen hozzáférhetőek. Attól sem kell tartanunk, hogy a berendezési tárgyainkon sérülés keletkezik, ugyanis az ózon nem tud kárt tenni bennük. Az ózonos légtisztító által tehát tökéletes higiéniai környezetet teremthetünk családtagjaink számára.

A penész is előszeretettel telepszik meg az otthonunkban, ennek a belélegzése viszont káros hatással van a szervezetünkre nézve. Ugyan léteznek különféle penészölő vegyszerek, de ezek sokszor nem bizonyulnak hatékonynak, az esetek többségében csupán látszólag szüntetik meg a problémát és a penész spórái ott maradnak. Ezért szokott az megtörténni, hogy ugyanazon a helyen folyamatosan megjelenik és terjedésnek indul. A penészgombák spóráinak a belégzése irritációt okozhat, előfordulhat szemszárazság, orrdugulás, orrfolyás, torokfájás vagy köhögés is. Viszont, ha idővel nem kerül a penész kiírtásra, a későbbiekben még nagyobb egészségügyi gondokat okozhat. Az ózonos tisztítás viszont kiváló a penész ellen is, gyakorlatilag vegyszer felhasználása nélkül pusztítja el az összes spórát, még azokat is, amelyek a levegőben vannak jelen. A kezelés által a penész szag is megszűnik, az eljárás pedig gyorsan kivitelezhető.

A mobil ózongenerátorokat egyre több háztartásban alkalmazzák, egyszerű a használatuk és a folyamat nem is vesz igénybe túl sok időt.

Veszélyes az ózon?

Az ózon olyan oxigénmolekula, ami 3 atomból áll. Lényegében egy erős oxidálószerről van szó, amely támadja az élő szöveteket, a vírusok sejthártyáit megbontja, majd feldarabolja a szerves molekulaláncot, végezetül elpusztítja. Az ózon röviden fogalmazva veszélyes, nagyban károsodhat az emberi, illetve állati szervezet, ha hosszabb ideig magas koncentrációban belélegzésre kerül. Amennyiben az ózon koncentrációja túllépi a 0,05 ppm-et és ezt hosszasan belélegezzük, nehézlégzés, tüdőirritáció is kialakulhat, de a tüdőnk is jelentősen károsodhat. Éppen ezért az ózongenerátorok használatánál elengedhetetlen némi alapszabályt betartani.

Először a kezelési időt szükséges beállítani, ami a generátor leírásában szerepel, ezt semmi esetben sem szabad túllépni. A helyiségben nem tartózkodhat élőlény, a folyamat befejeztével pedig várjunk további fél órát és ezután lépjünk be a szobába, majd alaposan szellőztessünk ki.