Szőnyegtisztítás mesterfokon!

A szőnyegen rendkívül makacs foltok képesek keletkezni, de egyébként is koszolódik, hiszen rendszeres használatnak van kitéve, ezért mindenképp szükséges rendszeresen kitisztítani, hogy szépségét hosszú ideig megőrizze. A feladathoz nem biztos, hogy a boltban vásárolt szőnyegtisztító a legjobb választás, sokba kerülnek és a tapasztalatok alapján nem olyan hatékonyak. A házilag készített szerek néha még jobbnak bizonyulnak, legyen szó kiömlött vörösborról, sárról, olajosabb foltról, beivódott piszokról vagy egyéb makacsabb szennyeződésről.
 szonyegtisztitas.jpg

Milyen házi praktikák léteznek?

A szódabikarbónának nagy haszna van egy háztartásban, Rendkívül kíméletes és hatékony tisztítószer,aminek a használata sem bonyolult. Mindössze annyi a feladatunk, hogy rászórjuk a szőnyegre, hagyjuk egy órát állni és porszívózzuk össze. A különbséget rögtön észre fogjuk venni. 

A zsírosabb szennyeződések eltüntetésére alkalmazzunk ecetet, ne féljünk, hogy a tisztítást követően ecetszag marad a helyiségben, mivel hamar elillan. 1:2 arányban vegyítsük vízzel majd alaposan dörzsöljük át vele a felületet. A szálak garantáltan felfrissülnek és megtisztulnak. 

Az egyik legbosszantóbb baleset, ami a szőnyeggel történhet az az, amikor kilöttyen a vörösbor. Bármilyen meglepő, de a vörösbor okozta szennyeződések ellen kiváló a tej, csak öntsük a foltra és hagyjuk állni, amennyiben ez megtörtén langyos vízzel sikáljuk át, hogy ne büdösödjön bele a tej. 

Ahhoz, hogy a szőnyeget felfrissítsük és szagtalanítsuk vegyük elő a zöld teát, főzzünk le egy adagot, tegyük egy szórófejes flakonba, spricceljük a szőnyegre és várjunk fél órát majd porszívózzuk ki.

Egy burgonya segítségével pedig ki is fényesíthetjük a szőnyeget, hámozzuk meg és dörzsöljük be vele a szálakat.