Cukkinis finomságok!
Az egészséges táplálkozás mindenki életében fontos szerepet játszik, ezért nagyon oda kell figyelnünk arra, hogy milyen ételeket készítünk el önmagunk és a családunk számára. Szerencsére azonban számos szuper jó alapanyag közül válogathatunk. Az egyik ilyen például a cukkini.
Miért szeretjük annyira a cukkinit?
A cukkiniből rengeteg étel elkészíthető, sőt tartósítható is az olaszok például számos pestot készítenek ebből a zöldségből. Hazánkban is terem, minden évszakban megvásárolható, hiszen bébicukkinit vásárolhatunk, akár télen is.
Hogyan használhatjuk fel a cukkinit?
A cukkiniből előételeket, főételeket is készíthetünk. Nagyon sok olyan magyar család van, ahol a lecsó egyik hozzávalója, de szívesen fogyasztjuk grillezve köretként a különböző sültek mellé és persze, vegetáriánusok is szeretik, hiszen kiváló zöldségpörköltet lehet belőle készíteni. Igazi ételkülönlegességeket azonban a olaszok készítenek a cukkiniből.
Nézzünk egy olasz receptet!
tt van például a rakott cukkini. A cukkini mellett néhány hazánkban is jól ismert alapanyagra lesz szükség az elkészítéséhez. Szóval vásárolj oliva olajat, vöröshagymát, paradicsom pürét, mozzarella és parmezán sajtot. Ezen kívül ne feledkezz meg a jól ismert olasz fűszerekről sem. Szükséged lesz kakukkfűre, oreganora, bazsalikomra is. Az étel elkészítése nagyon egyszerű. Először a felszeletelt cukkini karikákat tedd a egy tepsibe, majd oliva olajjal locsold meg és 15 perc alatt süsd meg, Mialatt sül a cukkini aprítsd fel és pirítsd meg a vöröshagymát, öntsd fel paradicsompürével, add hozzá a fűszereket. Miután felforrt húzd le a tűzről. Ha elkészült a cukkini, akkor vegyél elő egy mély tálat, és kezd el rétegezni az ételt. Először rakj egy sort a cukkiniből, majd tépj mozzarella darabkákat a cukkinire, végül öntsd fel a hagymás fűszeres paradicsomos masszával. Addig ismételd, ameddig el nem fogynak a hozzávalók. Végül szórd meg reszelt parmezánnal és tedd be a sütőbe, annyi időre ameddig a sajt rápirul.