Hűsítő desszertek a nyárra!

Elérkezett a nyár, véget ért a tanítás és elkezdődött a több hónapig tartó szünet, a kedvelt szórakozások úszás, vízi túra, hegymászás, hogy csak néhányat említsünk, folyamatosan érnek a finomabbnál finomabb zöldségek és gyümölcsök is, amelyekből ízletes ételeket készülnek. Gondoljunk csak a fagylaltokra, kelyhekre a különböző levesekre, smoothikra és süteményekre. Nagyon sok utcai árustól is megvásárolhatóak ezek a termékek, de akár otthonunkban, önállóan is elkészíthetőek. Az alapanyagok mellett csupán némi kézügyességre és a gyakran használt konyhafelszereléseinkre: botmixerre, turmixgépre, keverőtálakra van szükség a kedvenc hűsítő desszertek elkészítéséhez.

desszert.jpg

A hűsítő desszertek elkészítésekor minden esetben javasolt kiváló minőségű alapanyagokat használni. Hazánkban számos gyümölcs érik, Az eper, a meggy, a cseresznye, sárga és görögdinnye különböző barackok, a szilva, szőlő, körte és alma. A választék nagy, így szinte mindig beszerezhető valamilyen gyümölcs. A csarnokokban és aH piacokon a termelőktől is megvásárolható. Ha mégis valami olyasmire vágynánk, amely külföldön terem meg, akkor a érdeklődjünk a származás helyéről. Célszerű előnyben részesíteni az Európai Unió tagországait. A gyümölcsök mellett sokat használt alapanyag valamilyen tejtermék, tej túró és joghurt. Illetve kekszek és a piskóták is. A natúr tejtermékek is megvásárolhatóak a piacokon illetve a közértekben is. Egyre több természetes alapanyagokból álló hozzáadott cukrot és tartósító szert sem tartalmazó készítményt vásárolhatunk, illetve elterjedtek a bio élelmiszerek is, így az egészséges hűsítő finomságokkal már számos allergiás tünettel rendelkező ismerőseinknek is kedveskedhetünk.

Az elkészítéshez csupán néhány jól működő, egyszerűen kezelhető és könnyen tisztítható tálra és gépre van szükség, majd néhány mozdulatot követően a már fogyaszthatóak is a hűsítő ételek és italok.