Milyen ajándékkal lepjünk meg egy babát karácsonykor?

A karácsony mindig egy különleges időszak, függetlenül attól, hogy kicsi vagy nagy az ember. Azonban, ha a családban újszülött vagy csecsemő is van, az ünneplésnek egészen új dimenziói nyílnak meg. Ilyenkor az ajándékozás is más jellegű lesz, hiszen egy baba igényei és érdeklődési köre merőben eltérnek a felnőttekétől vagy akár a nagyobb gyerekekétől.

Nem csak az a kérdés, hogy milyen ajándékot vásároljunk, hanem az is, hogy az adott dolog hatással van-e a fejlődésére?.

Először érdemes megemlíteni a fejlesztő játékokat, amelyek nem csupán szórakoztatóak, de tanítanak is valamit.  A zenélő plüssfigurák remek választásnak bizonyulnak, ugyanis stimulálhatják a hallást és érzelmi kötődést is létrehozhatnak, ez pedig erősebbé teszi az érzelmeket.

A babáknak is adjunk karácsonyra ajándékot.

A könyvek is nélkülözhetetlenek egy baba számára, még ha egyelőre csak lapozgatni tudja is őket. A lapozók gyakran tartalmaznak színes, kontrasztos képeket és egyszerű szövegeket, amelyek segítenek a szókincs fejlesztésében és az olvasás iránti érdeklődés felkeltésében. Nem szabad alábecsülni a mesélés, az olvasás fontosságát már ilyen fiatal korban sem, hiszen ezáltal a nyelvi fejlődésnek teszünk jót, ráadásul az anya és a baba közötti érzelmi kapcsolat is erősödik.

Az öltözködés tekintetében is van néhány kiváló ajándéklehetőség, gondoljunk csak a kényelmes, puha anyagból készült babaruhákra, amelyek azon kívül, hogy praktikusak, még stílusosak is. Az ajándékozó ebben az esetben nem csak a baba, de a szülők számára is örömet okozhat, mivel mindenki szereti csinosan öltöztetni a kicsiket.

Célszerű olyan baba termékek beszerzésén is gondolkodni, amelyek a szülők életét is megkönnyítik. Ilyenek például a multifunkcionális babakocsik vagy az intelligens etetőszékek, amelyek a baba számára is kényelmesek, és a szülők számára is praktikusak. Ezen kívül az elektromos cumisüveg-melegítők és az éjszakai fények is segíthetnek abban, hogy a sötétben történő etetések és pelenkázások gördülékenyebben, zökkenőmentesebben menjenek végbe.

Az élményeket adó ajándékok is nagyon értékesek lehetnek. Egy közös családi fotózás vagy egy kis kirándulás a természetbe felejthetetlen emlékeket tartogathat és hozzájárulhat, hogy szorosabb kapcsolat alakuljon ki a családtagok között.