Valentin-napi szabadulós játék

Ez a bejegyzés azoknak szól leginkább, akiknek nem jönnek be a mára már hagyományossá vált Valentin-napi dolgok, mint például a "bonbon plusz virág meg egy romantikus séta" – főleg ilyen esős időben. Illetve azoknak szól, akik szeretik a hagyományokat, de ugyanakkor nyitottak új dolgok megismerésére és kipróbálására.valentines-day.jpg

Mi az a szabadulós játék?

Egy szuper lehetőség egy izgalmas Valentin-nappi randira! Egy ismerősőmtől hallottam erről az relatíve új őrületről, kicsit utánajártam: a játék arról szól, hogy van egy szabaduló szobának nevezett helyiség, ahonnan ki kell jutni adott idő alatt. Mindeközben érdekes, rejtélyes feladványokat kell megoldani. Kis csoportokban (2-6 fő) szokták leginkább játszani.

Általában gondosan, lépésről lépésre megtervezett játékmenetre lehet számítani, attól nem kell tartani, hogy csak Einstein közeli rokonainak sikerülhet a feladatok teljesítése. Ezen kívül az egész játékot egy játékmester szokta felügyelni, aki elmagyarázza a szobák sajátosságait, segít, ha elakadtatok.

Amennyiben felkeltette érdeklődésedet a szabadulószobák világa (escape room vagy exit game angolul), és Angliában élsz, akkor keresd fel a "The Real Escape - Escape Room UK, exit game UK" helyet Portsmouthban, amelyet egy magyar pár üzemeltet, és amely szabaduló szoba a környék egyik legfelkapottabb szórakoztató játéka. Nem véletlenül...

Nem csak a bátor felnőtteknek - bátortalanoknak és gyerekeknek is építettek szobát

Számomra gond csak az volt, hogy ezek általában valamilyen ijesztő környezetbe lettek megálmodva, inkább a bátrabb embereknek valók.

Mivel én nem szeretem a félelmetes, ijesztő szituációkat, nagyon megörültem amikor az internetet böngészve találtam egy olyan játékot (köszi Google!), ahol nem kell tartani attól, hogy zombik esnek a nyakamba, vagy pókokkal teli kabinban kell kúszni . Ez a szabadulós játék a Mindcrime. Gyenge idegzetűeknek és gyerekeknek is tökéletes választás. Párommal ketten voltunk és be kell vallanom, jobb volt, mint amire számítottam! A feladatok megforgatták a fogaskerekeket a fejemben, de egyáltlán nem tűnt lehetetlen küldetésnek. Igazából nagyon szórakoztató volt. Az ára sem borsos, utána még egy romantikus vacsora is simán belefér. És rossz időben is lehet játszani. :)

Sikerült végül is egy egyszerre izgalmas és romantikus Valentin napot csinálnunk, folytatás következik jövőre. Apropó, számít, hogy milyen parfümöt visel az ember! ;-)