Milyen ételeket fogyasszunk a nyáron?

Nyáron valahogyan át kell vészelnünk a hőséget a mindennapok során, a munkahelyünkön és az otthonunkban egyaránt. Ilyenkor az étvágyunk sem az igazi, ám van néhány olyan étel, ami kifejezetten jól esik még a hőségben is. Most összeszedtük, hogy melyek ezek.

dinnye.jpg

Mi az, ami jól eshet a nagy melegben?

A júliusi hőségben még nehezebb dolga van a frontérzékenyeknek, vagy azoknak, akik inkább a hűvös levegőt preferálják jobban. Ebben az időszakban a szervezetünk kimerül, mert a meleg rendkívül megviseli. Viszont vannak élelmiszerek, amelyek képesek regenerálóan hatni. Tehát egyáltalán nem mindegy, hogy mit fogyasztunk ezeken a napokon.

Együnk minél több paradicsomot, ugyanis jelentős víztartalommal bír, nem mellesleg finom is. Ebből kikövetkeztethetjük, hogy dehidratál, ráadásul C-vitamin tartalma is magas, de még a bőrünkre is kiváló hatást gyakorol. 

A cukkini grillezve tökéletes köret a húsokhoz, sokkal jobb választásnak bizonyul a krumpli vagy rizs helyett. A folyadékpótlást nagyban elősegíti, hiszen a 95%-a víz. A fogyni vágyóknak is célszerű sok cukkinit fogyasztaniuk, mivel kalóriatartalma meglehetősen csekély. Tehát annyit ehetünk belőle, amennyit csak akarunk. Bátran fűszerezzük meg és készítsünk hozzá egy finom, könnyed dressinget. 

Köztudott tény, hogy a gyümölcsök közül az áfonya mennyire egészséges. Nagy mértékű az antioxidáns tartalma, ezért bőrünk védekezőképessége jócskán erősebbé válik, még a legnagyobb kánikula közepette is. Továbbá a vérre is fantasztikus hatást gyakorol.

A nyár legkedveltebb és legtöbbet fogyasztott gyümölcse viszont a dinnye. Egy jól lehűtött, lédús dinnye szelet szinte mindenkinek jól esik 40 fokban. Remek hidratáló, gyakorlatilag több, mint a háromnegyede vízből tevődik össze. Már egy szelet is nagymértékű teltségérzetet biztosít, így szuper megoldás, ha egyáltalán nincs étvágyunk. 

A joghurtfélék is nagyszerű hűsítők és fehérjékben is gazdagok, ezért fogyasszunk minél többet, választhatunk ivójoghurtot is.