Tejes- gyümölcsös finomságok!

Itt van a nyár és már hetek óta roskadoznak a piacok ládáiban a ragyogó, friss és ropogós gyümölcsök. A választék óriási és talán már te is kerültél olyan helyzetbe, hogy nehéz volt eldöntened azt, hogy mit vigyél haza és mit hagyj ott. Hiába a hatalmas választék, akkor sem tudsz többet enni! A gyomrod befogadó képességének megvan a határa. Ne aggódj! Nem kell lemondanod egyik kedvenc gyümölcsödről sem, hiszen több nagyon fincsi ételt készíthetsz belőlük. Ebben a bejegyzésben a gyümölccsel ízesített tejféleségek elkészítéséhez adunk néhány ötletet.

malna.jpg

Egy könnyen emészthető fantasztikus ízű finomság…

Talán már te is kitaláltad, hogy ez nem más, mint a gyümölcsös joghurt. Egyszerű a dolgod, hiszen csupán natúr joghurtra, meggyre, sárgabarackra, vagy málnára lesz szükséged. Plusz egy dobozra és a botmixeredre a hozzávalók összedolgozásához. Pillanatok alatt elkészül a friss, lágy vacsorád.

A másik nagy kedvenc tejes- gyümölcsös étel a turmix. A leggyakrabban banánból készítik el, de az epres változata is fantasztikus.

Gyümölcsöt ebédre!

gyumolcsleves_fagyival.jpg
Főételként valamilyen hideg gyümölcslevest ajánlok. Könnyen elkészítheted a sárgabarack krémlevest is. Egyszerűen csak a gyümölcsöt kell összeturmixolnod és egy kis baracklével felhígítanod, majd egy gombóc fagyival, vagy tejszínhabbal díszítened.

Mi legyen a desszert?

A desszert lehet valamilyen gyümölcsös torta, rizs, mascarpone sajtos vagy tejszínes pohárkrém is. Leggyorsabban talán a pohárkrémeket tudod elkészíteni. Vegyél elő egy tálat, majd ebben lazítsd fel a mascarpone sajtot, tejszínnel ezután édesítsd. A gyümölcsöket alaposan mosd meg, szükség estén aprítsd fel. Ha mindent előkészítettél tegyél egy réteget a sajtos masszából a pohár aljába, erre rakj egy réteg, friss bogyós, vagy apróra vágott gyümölcsöt. Folytasd a rétegezést, addig amíg el nem fogynak az alapanyagok.