Egy alternatív üzlet Budapesten: csmagolásmentes bolt!

A tudatos életmód szabályaihoz egyre többen alkalmazkodnak, hiszen kiszámíthatóbbá, stabilabbá teszi a mindennapokat. Nagyon érdekes téma, sőt még egy kis megújulást hoz a szürke hétköznapokba. Egyre több életterületet érint, egészség, vásárlás, öngondoskodás, ezért egyre több cég tekinti értéknek a tudatosságot ilyen vállalkozás például a csomagolásmentes bolt.

Csomagolásmentes bolt és tudatosság!
csomagolasmentes_bolt2.jpg
Ezekben az üzletekben nagy hangsúlyt fordítanak a környezet- és egészségtudatos életvezetés szempontjaira.
Mivel semmilyen csomagoló anyagot sem használnak, ezért nem termelnek szemetet továbbá minimálisra csökkentik az egyéb környezetet károsító anyagok mennyiségét.
A választék kialakításában az egészségtudatos életmódot követőkre, illetve a diétázókra, cukorbetegekre is gondoltak. Az ilyen speciális igényű vásárlók is megtalálhatják az állapotuknak legjobban megfelelő alapanyagokat, készételeket.

Miért vásárolj te is a csomagolásmentes boltban!

csomagolasmentes_bolt.jpg
A csomagolásmentes boltban kiváló minőségű élelmiszereket értékesítenek, ügyfélbarát árakon.
Az üzlet polcain megtalálható számos tésztaféleség. Egymás mellett roskadoznak a magyar konyha legismertebb alapanyagai: csigatészta, cérnametélt, fodros kocka, széles metélt, tarhonya, szarvacska. Természetesen az üzletből nem hiányozhatnak a tradicionális olasz tésztaféleségek lasagne, spagetti sem. De a csomagolásmentes boltban megtalálhatóak olyan ma még talán ritkaságnak számító termékek, mint a paradicsomos vagy a spenótos tészták.
Ezen kívül a reggeli müzlihez szükséges gabonaféleségek köles, hajdina, zab és a tápláló ebédek hozzávalói: a hüvelyesek babok, lencsék is megtalálhatóak a polcokon.
Természetesen a teák, az egészséges nassolni valók aszalt gyümölcsök illetve az apró szemű bogyós gyümölcsökből készült lekvárok sem hiányozhatnak a csomagolásmentes bolt polcairól.


Mire figyelj, ha csomagolásmentes boltban vásárolsz?

A csomagolásmentes boltba nem elég egyetlen egy bevásárló szatyrot magaddal vinned. Szükséged lesz jól zárható tárolódobozra, üvegekre, hiszen neked kell gondoskodnod a termékek megfelelő szállításáról. A vásárlás előtt írj listát! Ez alapján pontosan meghatározhatod, hogy mennyi tárolóra lesz szükséged.