Egy ízletes és kiadós leves a hűvös őszi napokra!

Elérkezett az ősz, ilyenkor hűvösebb az időjárás ezért átalakulnak az étkezési szokásaink is. Táplálóbb, fűszeresebb, meleg ételekre vágyunk. Egyre gyakrabban készítünk valamilyen levest. Ilyenkor érdemes kipróbálni a raguleveseket. Egyik ilyen leves a bársonyos, zamatos, lágy, tárkonyos raguleves.

tarkony.jpg

Igen a tárkony…

Az északi féltekén honos gyógy- és fűszernövény. Oroszországban, Amerikában, Franciaországban és Németországban, Erdélyben is nagy mennyiségben terem. Levesek, bárányételek készítéséhez gyakran használják. Kellemes ánizsos illata van.

Hogyan készítsd el a tárkonyos pulykaragu levest?

A tárkonyos pulykaraguleves elkészítéséhez nagyon sok alapanyagra lesz szükség, így kell egy kis időt szentelni a zöldségek és a hús előkészítésére is.

tarkonyos_pulykaragu_leves.jpgA hozzávalók

50 dkg pulykamell,
2 szál sárgarépa,
1 szál fehérrépa,
karalábé,
1 hagyma,
2 dl tejszín,
olaj,
só, bors, tárkony.

Elkészítés

Először is hámozd meg az összes zöldséget, majd alaposan mosd meg és vágd apróra. A húst szintén jó alaposan mosd meg ezután kockázd fel. Ha ez kész a hagymát az olajon futtasd fel a sóval, borssal és a tárkonnyal együtt. Amikor a hagyma már üvegesre pirult hozzá adhatod a húst. Ezután várj, amíg kifehéredik a hús, majd öntsd fel vízzel és ad hozzá a sárgarépát, fehérrépát és a karalábét. Hagyd fedő alatt puhulni.
Ahhoz, hogy puhára főjön az összes hozzávaló a levesben egy órára lesz szükség.
Majd ezután a 20%-os tejszínt egy merőkanál levessel keverd el és add leveshez. Ha a tejszín is felforrt már fogyasztható is.

Rendkívül kiadós, akár több napig is fogyasztható, de némi édességgel, például szirnyikivel palacsintával, pitével, vagy mufinnal is kiegészíthető. Akár egy vendégváró finomság is lehet.