Egy egyszerű orosz ételkülönlegesség!
A sütés főzés bizony nem csak hasznos, hanem egy kellemes kikapcsolódási lehetőség is. Bizony minden nemzetnek megvan a maga sajátossága és a kulináris élvezetek mindenhol komoly örömet jelentenek. A hatalmas Oroszországban is számos egyedi ételkülönlegességet készítenek. Ebben a bejegyzésünkben egy egyszerűen elkészíthető orosz ételről a szirnyikiről írunk.
Szirnyiki, vagy más néven túró lepényke!
Igen az oroszok nagyon szeretik ezt az ételt. Nem is csoda, hiszen lehet egy tápláló reggeli, vagy egy kiadós főétel a leves után, de kellemes desszertként is elfogyasztható. Nem csak otthon, de éttermekben is gyakran elkészítik ezt az ételt. A szirnyiki azért is nagyon népszerű, mert tejtermékekből készül és bizony Oroszországban hagyományai vannak a túró a tejföl és a különböző joghurtféleségek elkészítésének és fogyasztásának is.
És bizony a szirnyiki nagyon sokféle feltéttel együtt fogyasztható. Tejtermékek, gyümölcs lekvárok is egyedi ízt adnak ennek az orosz ételkülönlegességnek.
Milyen hozzávalókra lesz szükséged, ha szeretnéd elkészíteni a szirnyikit?
Kezdjük a tésztával:
50 dkg tehén túró,
10 dkg finomliszt
2 db tojás
3 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
Olaj a sütéshez.
Hogyan készítsd el a szirnyikit?
A szirnyikit nagyon könnyű elkészíteni. Nincs szükség semmilyen elektromos felszerelésre. Egyszerűen csak ki kell mérni a hozzávalókat, majd egy edényben alaposan összedolgozni, kis halmokra formálni végül pedig bő olajban kisütni.
A kisült finomságokat pedig érdemes egy papírtörlőre tenni, így lecsepeghet a felesleges olaj róla. Ha már alaposan lecsepegett, akkor frissen melegen fogyasztható.