Néhány ötletes recept Húsvét utánra!

Már biztosan te is mindent elterveztél és felkészülten várod a Húsvétot. Megvan a bevásárló listád, feladatokat is felosztottad és változatos programokat is szerveztél a családodnak. De vajon felkészültél-e arra, hogy az ünnep után megmaradt ételekkel mégis mihez kezdj, Ha eddig még nem jutott eszedbe, akkor olvasd végig ezt a bejegyzést, adunk néhány hasznos és praktikus ötletet.

finomsagok_husvet_utan.jpgA nagyon finom és várva várt, tradicionális húsvéti ételekből biztosan maradt sonka, tojás és torma is. Ezeket az alapanyagokat pedig felhasználhatod finomabbnál finomabb ételek elkészítésére is. Ha könnyű vacsorát szeretnél, akkor készíthetsz egy hidegtálat is. Csinálhatsz például egy tormakrémmel töltött sonkatekercset is. Szerencsés helyzetben vagy, hiszen ezt a könnyű vacsorát nagyon egyszerűen elkészítheted. Először is a sonkát szeleteld fel, majd készítsd el a tölteléket. Ehhez 5 dkg vajat, 10 dkg natúr sajtkrémet, 1 evőkanál majonézt, 1 evőkanál mustárt, 1 teáskanál, tormát, sót és borsot alaposan keverd össze, majd göngyöld a sonkaszeletekbe, végül tekerd fel.

Ha szeretitek a kaszinó tojást, akkor azt is elkészíthetitek! Biztosan jól fog esni ez a változatos ízhatás. Most is nagyon szerencsés helyzetben vagy, hiszen a kaszinó tojást is gyorsan megcsinálhatod. Először is hosszában felezd el a tojásokat, szedd ki a sárgájukat ezután nincs más dolgod mint a tojások sárgáját, majonézt, mustárt, sót, borsot alaposan összekeverni és a fehérjébe egy kanál segítségével visszatenni.

Ha pedig egy tartalmas ebédet szeretnél, akkor azt is készíthetsz a Húsvétról maradt sonkából és tojásból is. Főzz tésztát, úgy ahogyan szoktál, majd ezután tojásszeletelővel aprítsd fel a tojásokat, turmixold össze tejföllel, vagy tejszínnel, öntsd rá a tésztára végül pedig tedd rá az apró kockákra vágott sonkát is. Rendkívüli ízletes és tápláló ebédet kapsz.