Finom vacsora!
Ilyenkor a hideg időben talán te is szívesebben fogyasztasz tápláló és meleg ételeket. Jól esik a töltött káposzta, a rakott krumpli, vagy a libasült is. De akármilyen finomak is ezek a nehéz magyaros ételek, bizony gondolnod kell az egészségi állapotod megőrzésére és nem szabad megfeledkezned a szépségedről sem, hiszen a túlsúly bizony komoly problémákat okozhat a megjelenésedben is. Enni azonban mégis csak kell, ezért ebben a bejegyzésünkben egészséges és finom vacsorák elkészítéséhez adunk tippeket.
Készíts levest!
Ilyenkor a hideg téli estéken biztosan neked is jól fog esni egy tányér forró meleg leves. Szerencsére rengeteg olyan alapanyag van amit felhasználhatsz. Készíthetsz egy egyszerű zöldséglevest. Nincs más dolgod, mint a kedvenc zöldségeidet, például a sárgarépát, petrezselymet, karfiolt meghámozni, megtisztítani, majd egy vízzel teli lábasba tenni, megvárni amíg a zöldségek megpuhulnak. Az utolsó feladatod pedig a fűszerezés.
Persze ilyenkor télen nagyon jól eshet egy táplálóbb, tartalmasabb leves is. Szóval készíthetsz egy gulyáslevest is. Tehetsz bele marha húst, de választhatod a sertéshúst is, a zöldségekkel és a finom tésztával együtt egy nagyon tápláló levest kapsz.
De ilyenkor esnek legjobban az utóbbi időben nagyon népszerű krémlevesek is. Ezek a levesek könnyen és gyorsan elkészíthetőek és a család minden tagja rajongva szereti.
Hogyan készíts krémlevest?
Először is döntsd el azt, hogy mit is szeretnél enni. Krémlevest szinte minden zöldségből készíthetsz. Sütőtök, póréhagyma, brokkoli, karfiol, kukorica … Melyik is a kedvenced? Ha ezt már tudod, akkor mosd meg a zöldséget, aprítsd fel, párold puhára, majd adj hozzá tejet, vagy tejszínt ezek után pépesítsd egy botmixerrel, így egy selymesen lágy és rendívül finom ezen kívül álomszép színű levest kaphatsz.