Sütőtökös finomságok!
Ha te is háztartást vezetsz és gyakran szoktál főzni, akkor tudod, hogy mennyire fontos szerepe van minden egyes étel elkészítésekor az alapanyagoknak. Fontos, hogy egészséges, tápláló és persze könnyen elkészíthető alapanyagokat használj. Egyik ilyen alapanyag a sütőtök.
Miért használj te is gyakran sütőtököt?
A sütőtök az a zöldség, amelyből rendkívül sokféle és változatos ételeket tudsz elkészíteni. Fűszerezheted és édesítheted, vagyis biztos, hogy a családod minden tagja szeretni fogja a sütőtököt. Fogyaszthatjátok önmagában sülve, készíthetsz belőle pürét, krémlevest, muffint, pitét és persze rizottót, töltetlékeket a süteménybe, smoothiet, lekvárt, ivólevet, csipszet is. Igazából egyedül a képzeleted szab határt, ha a sütőtök használatról van szó.
Konkrét receptek?
Kezdjük egy egyszerű édes pohárkrémmel. Az elkészítés előtt szerezz be 25dkg mascarponét, 10 dkg porcukrot, 1 csomag vaníliás cukrot, egy mokkáskanál őrölt fahéjat. Ezen kívül pedig tegyél félre 25dg sült tököt is. Ha mindezt előkészítetted, akkor vegyél elő egy nagy tálat tedd bele az összes hozzávalót végül pedig verd jó habosra. Ha ezzel elkészültél, akkor egy kanál segítségével rakd a krémet poharakba végül pedig tedd be a hűtőbe. Néhány óra múlva elfogyaszthatjátok ezt a tápláló édességet.
Folytassuk egy sós sütőtökös szendvicskrémmel. Kezdjük a hozzávalókkal. Szükséged lesz 40 dkg sütőtökre, 10 dkg vajra, néhány fej lila hagymára, sóra, borsra és petrezselyemgyökérre. Szerencsére a sós sütőtökös szendvicskrémet is nagyon egyszerűen elkészítheted. Először is mosd meg, távolítsd el a magokat a sütőtökből, majd enyhén sós vízben főzd puhára. A főzés ideje alatt aprítsd fel a hagymát és a petrezselymet. Ha a sütőtök puha szűrd le és turmixold össze a vajjal együtt. Végül add hozzá a fűszereket és tedd egy dobozba, majd pedig a hűtőbe, hagyd, hogy az ízek összeérjenek.