Sportolás télen otthon

Igaz,hogy most nagyon hideg van és szinte mindenhol csúszik az út, ezért bizony nem lehet minden reggel vagy estefelé a munka után futni a szabad levegőn. sőt a zord időjárás miatt talán nincs is kedved már bemenni a fittness terembe. A rendszeres mozgásra azonban ilyenkor is szüksége van a szervezetednek. A mozgást meghálálja a test és a hangulatra is jó hatást fejt ki. ilyenkor a borús, felhős napokon és az influenza járvány idején talán még nagyobb szükségünk van a testi lelki egészségünkre mint máskor.

Hol és hogyan mozogjunk ilyenkor télen?

Hétköznapokon a legkényelmesebb otthon edzeni. Könnyű helyzetben vagy, ha a lakásodban szeretnél tornázni, mert az interneten számos fittness videót találhatsz. Ismert edzők is töltenek fel hosszabb- rövidebb filmeket, úgyhogy neked csak azt kell eldöntened, hogy mennyi ideig szeretnél edzeni. Ezután elindíthatod a filmet és követheted az edzőt. Persze, ha már korábban is rendszeresen tornáztál és vannak kedvenc gyakorlataid, akkor azokat is ismételgetheted. Emellett kereshetsz egy személyi edzőt is, aki az állapotod felmérése után összeállít számodra egy edzéstervet, amely alapján fitten tarthatod magad. Sőt, ha a konditermek hangulatát szeretnéd felidézni, akkor megvásárolhatod kedvenc fittness gépedet is. Elliptikus tréner, futógép, szobakerékpár, melyiket szeretnéd?

Ha ezek után eldöntötted, hogy hogyan is fogsz edzeni, akkor foglalkozz az előkészületekkel.

Először is nézz szét a szobádban. Ellenőrizd, hogy van-e elegendő hely, ahhoz, hogy kényelmesen és biztonságosan tudj mozogni. Ha nincs, akkor rendezd át a teret. Told félre a fotelt, ha erre van szükség. Ha ezzel meg vagy, és az interneten vagy dvd-t is használod az edzésekhez, akkor nézd meg, hogy jól látható helyen van -e a monitorod, hiszen csak ekkor tudod az edző mozdulatait tökéletesen utánozni. Most, hogy a környezetedet is átalakítottad, már csak a ruháiddal kell törődnöd. A legfontosabb, hogy stabil tartást biztosító cipőd és természetes alapanyagokból gyártott laza nadrágod és pólód legyen.