Milyen egy elegáns női karóra?

A hölgyek számára számtalan olyan munka létezik, ahol a protokoll megköveteli az elegánsabb öltözéket, ilyen esetekben kerülendőek a sportosabb ruhadarabok. Az efféle viseletet sokszor rendelik el irodákban, bankokban, illetve üzletkötések, tárgyalások során. Tehát a ruhatárat célszerű annak megfelelően kialakítani, hogy pontosan mit viselhetünk a munkahelyünkön, valamint a szabadidőnkben. Az elegáns viseletet még különlegesebbé teszik a különféle kiegészítők, tehát nem mindegy, hogy milyen táskát, sálat, övet, ékszereket, esetleg karórát választunk. Mindezek közül sokat számít a karóra, ugyanis napjainkban is nagy presztízsértéket képvisel.

 Az elegáns órák letisztult stílust képviselnek.

Karórákból is, mint minden másból, számtalan típusú létezik, éppen ezért nem mindegy, hogy az adott illető milyet választ. Tehát, ha egy black tie vagy white tie rendezvényről van szó, akkor a karórákra is érvényesek a dress code szabályok, amelyeket a résztvevőknek okvetlen be kell tartaniuk. Elegánsabb típusú karórák ma már kedvező árakon is beszerezhetőek, így nem feltétlen szükséges több százezer forintot kiadni egy jól kinéző darabért. A hölgyek számára léteznek úgynevezett ékszerórák, ezek nem csak egy kifinomult kosztüm tökéletes kiegészítői lehetnek, hanem akár egy estélyi ruha tartozékai is. Az efféle karórák nagy része kövekkel vagy strasszokkal van díszítve, ezáltal még ragyogóbb megjelenést biztosítanak a viselőjüknek. A szerény, nőies karórákat elegáns vonalvezetés jellemzi, amelyek kimondottan mutatósak a vékonyabb csuklókon.

Színben milyet válasszunk?

A színek mellett sem mehetünk egyszerűen el, ezért fontos, hogy ejtsünk erről is néhány szót, ugyanis nem mindegyik árnyalat tartozik bele az elegáns órák csoportjába. A halványabb árnyalatok leginkább az elegánsabbak, célszerű elkerülni a kirívóbb, rikítósabb színeket, tehát nyugodtan választhatunk drapp szíjasat, szürkét, feketét, ezüstöset, barnát vagy fehéret és lehetőleg kerüljük az erősebb pirosat, például bordót, illetve a rózsaszínt, valamint lilát. Lényeges, hogy arra is szenteljünk nagy figyelmet, hogy az adott óra, színekben és stílusában is passzoljon az aktuális öltözékünkhöz.