Miért fontos a kardió edzés?

A kardió edzést más néven zsírégető edzésnek is nevezik, ennek az edzésformának számtalan előnye van, többek között kiváló hatást gyakorol az egészségünkre nézve. A kardió edzés tehát nem csak a testsúly karbantartására alkalmas, hanem arra is, hogy csökkenjen a meglévő súlyfelesleg. A kardió edzésekkel az elhízás is megelőzhető, a test normál súlya optimálisan fenntartható. A férfiak nagy része a súlyzózást preferálja, a hölgyek leginkább az aerobic-ra és a csoportos edzésekre esküsznek, de egyre többen jönnek rá arra, hogy milyen jót tesz a kardió edzés is. A 2000-es években a kardió berendezések nagy részét a szobakerékpár, futópad és a lépcsőző jelentette a konditermekben, de ma már ez a lista bővült, a gyártók igyekeznek egyre korszerűbb gépeket a piacra dobni, melyekkel az edzések egyre izgalmasabbá, élvezetesebbé válnak, Így ma már sokan nem kényszerből járnak le edzeni, hanem élvezetből, sőt többeknek a szenvedélyévé váltak az efféle mozgásformák. A pulzuskontrollált edzések fontosságát éppen ezért számos fitnesz és wellness tréner hirdeti.

A kardió edzések támogatják a szervezetünket.

Mi is pontosan a kardió edzés?

Lényegében összefoglaló neve mindazon mozgásformáknak, melyek támogatják a szív- és érrendszert, illetve a légzőrendszer kapacitását.A futás, úszás, evezés és a kerékpározás is egyaránt kardió edzésnek számít, a fitnesztermekben az ezekhez hasonló mozgást különféle berendezések támogatják. A modern kardió gépek érzékelik a szív dobbanásának számát, ezáltal képesek automatikusan szabályozni a terhelést. Ha nincs ilyen az adott típusú eszközön, akkor van lehetőségünk pulzusmérő óra segítségével mérni.

A futópadot sokan szeretik és részesítik előnyben, amit nem csak futásra, hanem gyaloglásra is alkalmas. Lényegében a futópad olyan eszköz, amely ma már egyetlen konditeremből sem hiányozhat. Egy edzőtermi futópad teherbírása akár 200 kg is lehet. A Technogym Excite egyedülálló edzésélményt nyújt a felhasználóknak, az adaptív futófelülete természetes érzetet kelt, szinte magával ragadja a mozogni vágyókat. A Technogym Excite nem csak az edzéseket teszi különlegessé, hanem megjelenésében is feldobja környezetét, szinte bármilyen stílusú területen megállja a helyét, nem mellesleg a kipárnázott futófelület alkalmazkodik az egyén futásmódjához is.