Futás nyáron! Hogyan?

Sokan vagyunk, talán te is közénk tartozol, akik nagyon szívesen kezdjük a reggeleket mozgással. Szívesen töltjük az időnket szabad levegőn. A szabadtéri mozgás legjobb lehetősége a futás. Ahhoz azonban, hogy jól érezzük magunkat futás közben számos dolgot kell megtennünk.

Hogyan készülj fel a reggeli futásra?

Kezdjük a megfelelő öltözék kialakításával. Most már kellemes meleg a levegő, ezért nyugodtan választhatsz rövid ruhákat. Jó lehet egy nadrág és egy póló, vagy akár egy trikó is. Amikor a ruhákat választod ki, akkor gondolj a színekre is. Ha teheted kerüld a sötétebb árnyalatokat. Ne hordj fekete, vagy indigókék ruhát hiszen az ilyen színű cuccokban nagyon könnyen meleged lehet. Fontos az is, hogy jól szellőzzön a ruhád, hiszen a meleg levegő és a mozgás miatt bizony gyorsan le is izzadhatsz. Ne feledkezz meg a cipőről sem. Fontos, hogy futócipőben eddz, így elkerülheted a baleseteket is.

images_1.jpg

A nyári hónapokban a napsugárzás miatt nagyon figyelje a testápolásra is. Számíts arra, hogy a reggeli órákban is igen erősen süt a Nap, ezért érdemes valamilyen napvédő szert használnod. Fontos, hogy a bőröd megóvd a káros sugaraktól és megelőzd az emiatt kialakuló súlyosabb betegségeket is.
Ne feledkezz meg a szemedről sem. Az uv sugarak miatt ugyanis jelentősen romolhat a látásod is. Lényeg a megelőzés, ezért viselj egy uv szűrővel felszerelt napszemüveget, vagy egy baseball sapkát.

Most, hogy az öltözéked megvan, foglalkozz a magaddal is. Fontos, hogy a futás előtt valamit egyél. Kis mennyiségű ugyanakkor tápláló ételt válassz. Körte, banán, műzliszelet jó lehet. Ne feledkezz meg az izmaidról sem, fontos, hogy a futás előtt alaposan bemelegíts, ezzel elkerülheted a sport baleseteket is. Ha pedig befejezted a futást, akkor ne végezz el jó néhány nyújtó gyakorlatos is.