Az infrakabinok hatásai és jellemzői

Az infrakabinok egyre népszerűbbek a wellness iparban és ma már sokan otthoni használatra is telepíttetnek egyet. 

De mi is pontosan az infrakabin?

Az infrakabin egy zárt teret foglal magába, ahol infravörös sugarakat használnak arra, hogy a hőenergiát közvetlenül a testre irányítsák. Az infravörös sugárzás mélyen behatol a bőrbe, fokozva a vérkeringést és segítve az izmok ellazulását.

Az alkalmazott infravörös sugarak segítenek tehát az izmok ellazításában és a fájdalom csillapításában, mindez ideális sportolók és fizikailag aktívabb emberek számára is. Ezen kívül megtisztítja a bőrt, serkenti a kollagéntermelést, ami rugalmasabbá, feszesebbé és fiatalosabbá teszi a felületet. Néhány tanulmány szerint az infrakabinok hozzájárulnak a fogyáshoz is, mivel a magas hőmérséklet növeli az anyagcserét.

Az infrakabin jót tesz a szervezetünk számára.

Kiknek javasolt a használatuk?

Mint már említettük sportolóknak és aktív életmódot folytató embereknek mindenképp javasolt az infrakabinok rendszeres alkalmazása, de azoknak is, akik a bőrüket szeretnék regenerálni, ezen kívül az infrakabinok ideálisak a stressz természetes módon történő oldására is,.

Mikor nem javasolt a használatuk?

Várandós kismamáknak nem javasolt beülni az infrakabinba, valamint bizonyos szív- és érrendszeri betegségek fennállása esetén, illetve vannak olyan gyulladásos bőrbetegségek, amelyeknek szintén nem tesz jót. Ilyen szituációkban célszerű orvossal is konzultálni a használatot illetően. 

Mi a lényegi különbség az infrakabin és az infraszauna között?

Bár az infrakabin és az infraszauna hasonló technológiát használ, különböznek a tervezés tekintetében és mondhatni más célt szolgálnak. Az infrakabin szűkebb, zárt tér, és a sugárzás közvetlenül az emberekre irányul, az infraszauna általában nagyobb terület és több ember számára készült, inkább a közös élményre összpontosít. Az infrakabinok általában hatékonyabbak a közvetlen hatás miatt, de az infraszaunának is kiválóak egészségügyi szempontból. Az izzadás serkentése révén az infraszauna segít eltávolítani a testből a méreganyagokat, beleértve a nehézfémeket is. Ez javíthatja az általános egészségi állapotot és a bőr megjelenését.