Miért érdemes a szórt purhab szigetelést szakemberekre bízni?

A szórt purhab szigetelés vagy más nevén poliuretán hab szigetelés, az egyik legújabb innováció az építőiparban. A habosított poliuretán egy rendkívül hatékony szigetelőanyag, mely nagy hőtároló képességgel rendelkezik, és hosszú élettartamot biztosít. Számos előnye van, de ezek akkor érvényesülnek, ha az anyag szakszerűen van alkalmazva.

A szórt purhab szigetelés lényegében két különböző vegyi anyag összekeverésével készül, ami gyors kémiai reakció eredményeképpen habbá alakul. Ez a hab az alkalmazás után gyorsan megköt, és nagyon tartós, légzáró szigetelést képez. Egyik pozitív tulajdonsága, hogy a hab kitölti az összes rést, repedést és egyéb nyílást, amit más szigetelési technikákkal nehézkesebb megoldani.

A szórt purhabot számos területen alkalmazzák, beleértve a tetőszigetelést, a falak, padlók, és pincék szigetelését. Hő- és hangszigetelés szempontjából, valamint a pára és a rovarok elleni védelem tekintetében is kiváló az anyag, éppen ezért széles körben alkalmazzák az építőiparban.

A purhab alkalmazása szakértelmet igényel.

A purhab nem zsugorodik, nem esik össze és az egészségre nézve teljesen ártalmatlan, arról nem beszélve, hogy teljesen egyedülálló terméknek tekinthető. Az épületeket nem csak a nedvességtől védi, hanem a korróziótól is, ezáltal az építmény élettartama is nő, valamint az értéke. A purhab által jelentős mértékű energiaköltség takarítható meg, mivel tökéletesen szigetel és maradéktalanul kitölti a hézagokat is. 

Miért bízzuk szakemberre a szórt purhab szigetelést?

A szórt purhab szigetelés alkalmazását nem egyszerű szakértelem nélkül elvégezni. Az anyag használata speciális készségeket és felszerelést igényel, ami általában meghaladja a hobbibarkácsolók szakértelmét és eszköztárát.

A szórt purhabot alkotó vegyi anyagok közvetlenül egymás után kerülnek felvitelre és azonnali kémiai reakció lép fel, az amatőrökre nézve ez rendkívül veszélyes. A szakértők megfelelő védőfelszereléssel és ruházattal rendelkeznek, így képesek biztonságosan végrehajtani a műveletet.

A szórt purhab szigetelés hatékonysága tehát nagyban függ a megfelelő alkalmazástól. A szakemberek kellően képzettek ahhoz, hogy a habot egyenletesen vigyék fel, mindezt a megfelelő hőmérsékleten és a szükséges körülmények között. A z anyag nem megfelelő alkalmazása csökkenti a szigetelés hatékonyságát és az élettartamot is rendkívül lerövidíti.

A szigetelés pontos alkalmazásához a helyi éghajlatot is ismerni kell, de az épület szerkezetét sem árt feltérképezni. A megbízható szakemberek ezekkel tisztában vannak és birtokukban van a tudás, ami ehhez elengedhetetlen.

A szakemberek rutinosak a szórt purhab szigetelés alkalmazásában, ezáltal gyorsabb és hatékonyabb munkavégzést biztosítanak, mint egy amatőr barkácsoló.

A szórt purhab szigetelés rendkívül hatékony szigetelési megoldás lehet, ha azt megfelelően alkalmazzák. Szakemberekre bízva ezt a feladatot biztosak lehetünk benne, hogy a szigetelés a legnagyobb hatékonysággal és biztonsággal kerül alkalmazásra.