Mire figyeljünk konyhafelújítás során?

A konyhafelújítás izgalmas, de kihívásokkal teli projekt. A tervezéstől a kivitelezésig rengeteg dologra kell odafigyelni, de a tökéletes végeredmény miatt mindenképpen megéri belevágni.

A konyhafelújítás során fontos a minőségi építőanyagok használata. 

Hogyan kezdjünk hozzá?

A konyhafelújítás első lépése a tervezési folyamat felállítása. Fontos meghatározni a stílust, illetve azt is, hogy milyen funkciókkal rendelkező konyhát szeretnénk. Gondoljuk végig, hogy a munkalapot, szekrényeket, gépeket, járólapot vagy egyéb berendezéseket akarjuk-e cserélni. Figyelembe kell venni a rendelkezésre álló helyet, a költségvetést és a konyha különböző területeit is.

A helyiségben optimális távolságban szükséges elhelyezni a főzőlapot, hűtőt és a mosogatót. Ezen kívül a konyha felújítása során kiemelt figyelmet kell fordítani a minőségi anyagok használatára, hiszen itt lényegesen több nedvesség és a páratartalom. A világítást is igyekezzünk megfelelően kialakítani, ez nem csak esztétikai szempontból fontos, hanem praktikusság tekintetében is. A munkalapok felett elhelyezett spot lámpák például nagy segítséget jelenthetnek a főzések és az előkészületek során. Az a legideálisabb, ha a konyha stílusa összhangban van a többi helyiség stílusával, legyen szó hagyományos, modernebb vagy rusztikusabb kialakításról, az egységes megjelenésnek meghatározó a szerepe.

Milyen építőanyagokat válasszunk?

A konyhafelújítás során számos anyag közül választhatunk. A munkalap lehet például gránit, műkő, fa vagy laminált, de a szekrények is készülhetnek fából, MDF-ből vagy különféle fémszerkezetekből. A padlóburkolat tekintetében a kerámia csempe, a parketta és a PVC is meglehetősen felkapott.

A burkolatok és fugázások esetében a Mapei termékei nagyon népszerűek. Ez nem véletlen, hiszen a márka minőségi építőanyagokat kínál, legyen szó fugázóhabarcsokról, ragasztókról vagy éppen szigetelőanyagokról, de kültéri és beltéri aljzatkiegyenlítők tekintetében is széles a kínálat. Mint már említettük a termékek minősége kiemelkedő, tartósak és széles körben alkalmazhatóak a konyhafelújítás során.

A Mapei termékek tehát nagyban megkönnyíthetik a konyhafelújítást...

A Mapei fugázóhabarcsai a csempe és a kő közötti részek kitöltésére szolgálnak, így védve a felületeket a nedvességtől és más szennyeződésektől. Ezek az anyagok különféle színekben kaphatóak, ezáltal könnyen illeszkedhetnek a konyha stílusához.

A Mapei ragasztói széles körben alkalmazhatóak a konyhában, például ideálisak a csempék, a kőlapok vagy a laminált felületek ragasztására. Ezek a ragasztók erősek és tartósak, maximálisan biztosítják a felületek hosszú élettartamát.

A szigetelőanyagok hozzájárulnak a felületek megóvásához, többek között a nedvességnek és a hő hatásainak is ellenállnak. Ezek az anyagok különösen fontosak a mosogató és a főzőlap körül, ahol a hő és a víz nagy károkat okozhat.

Szigeteljen Rockwool kőzetgyapottal, amit szintén széles körben alkalmaznak az építőiparban, elsősorban épületek és lakóházak szigetelésére. Az anyag hőszigetelő képessége kiváló, segít csökkenteni a hőveszteséget és a hűtési, fűtési költségeket. Ezen kívül nagyszerű hangszigetelést biztosít, így hozzájárul a nyugodtabb környezet megteremtéséhez.

A Rockwool termékei között fellelhetőek kőzetgyapot szigetelőlemezek, tekercsek, előregyártott panelek és különféle formában kapható szigetelőanyagok. A Rockwool kőzetgyapot termékei környezetbarátak, mivel újrahasznosított anyagokból, például visszagyűjtött acélhulladékból és kőzetből állnak. Az anyagok nem tartalmaznak ártalmas vegyi anyagokat vagy kötőanyagokat, amelyek károsak lehetnek az egészségre nézve.