Női vállalkozóknak miért éri meg külföldön céget alapítaniuk?

A hazai női vállalkozók sokszor elgondolkodnak azon, hogy megéri-e külföldön céget alapítaniuk vagy nem, de ezt csak úgy tudják eldönteni, ha megvizsgálják az adott országra vonatkozó előírásokat, szabályokat, törvényeket és más egyéb körülményeket. Fontos, hogy ezeket összehasonlítsák a hazánkra vonatkozó információkkal és ez alapján kiszámolják, hogy hol érné meg nekik jobban, tehát, hogy melyik országban lenne jövedelmezőbb a cég.

Cégalapítás

Az egyik legfontosabb ok a külföldi cégalapításra az lehet, hogy új piacokat lehet elérni. A szlovák piac nagyobb lehetőségeket kínálhat a termékek vagy szolgáltatások számára, és lehetőséget adhat az eladások növelésére, így további bevételeket lehet generálni.

Milyen előnyei vannak még a külföldi cégalapításnak?

A külföldi cégalapítás előnyei közé tartozhatnak az adókedvezmények és más gazdasági előnyök. Szlovákiában például vonzóbb adórendszert kínálnak a vállalkozóknak, amelyek alacsonyabb adókat és könnyebb adminisztrációt jelentenek, ezek pedig nagyban javíthatják a vállalkozások jövedelmezőségét.

Amennyiben a vállalkozást egy másik országban alapítjuk, akkor a vállalkozás diverzifikációja is javulhat. Ha például a magyarországi gazdaság rosszul teljesít, akkor a Szlovákiában működő vállalkozásom jövedelmezősége és általános egészsége még mindig javulhat.

A női cégvezetők jellemzően azt is megvizsgálják, hogy az adott térségben milyen előállítási és szállítási költségek vannak, Szlovákiában például előny, hogy számos olcsóbb beszállítói forrás a rendelkezésre áll, ennek köszönhetően akár olcsóbban is kínálhatjuk a termékeket, tehát versenyképesebbé válhatunk. A nemzetközi üzleti életben is bőven szerezhet tapasztalatot az a női vállalkozó, aki vállalkozását külföldön alapítja meg.

Szlovákia számos kedvező adófeltétellel rendelkezik, amelyek vonzóvá tehetik a vállalkozók számára a cégalapítást. Ilyen például a társasági adó, ezen kívül alacsony az általános forgalmi adó, kutatási és fejlesztési adókedvezmény is jár, valamint nincs osztalékadó.