Hajápolás természetes samponokkal

Nyáron a nap sugarai képesek roncsolni a hajunkat, télen pedig a fagyos időjárás okozhat károkat. Éppen ezért télen is fontos, hogy kellően ápoljuk a hajunkat, ezáltal óvhatjuk az esetleges károktól. Télen a fagypont alatti hőmérséklet sincs jó hatással a hajhagymákra, de egy fűtött helyiség száraz levegője sem ideális. Még a szűkebb sapkák is roncsolhatják a hajtöveket, főleg mechanikailag. Nem könnyű feladat visszaadni a hajunk egészségét, van, hogy már csak az olló segíthet orvosolni a problémát.

A haj ápolása télen is fontos.

Milyen sampont és kondicionálót használjak?

Olyan sampont és kondicionálót szükséges választani, amely véd, táplál és megújítja a hajkoronát. A minőségi sampon hozzájárul a védekezőképesség kialakításához is. Célszerű azonos márkájú sampont és kondicionálót választani, mivel a gyártók jellemzően úgy alkotják meg az összetevőket, hogy összhangban legyenek egymással. A minőségi típusú hajápolók képesek regenerálni a károsult hajat, visszaadják fényét és vitalitását is. A cél elérése érdekében erősen javasolt maszkot is használni.

A száraz helyiségekben nem csak a bőrünk szenvedhet a dehidratáltságtól, hanem a hajunk is. Ezt onnan is tudhatjuk, hogy a fejbőrünk viszketni kezd, így a korpa is megjelenik. Speciális hajszérumok segíthetnek helyreállítani a folyamatot, ma már vannak olyan típusúak is, amelyek leöblítést nem igényelnek. A szérumok jellemzően egy finom védelmi réteget képeznek a fejbőrön, ami elősegíti a regenerálódást.

Nyáron sokan használnak hajolajat, hogy óvják fejbőrüket a közvetlen napsugárzástól és a forróságtól, de ezt télen is fontos megtennünk, mert ilyenkor is szüksége van a hajunknak a tápanyagokra. A hajolajok meggátolják, hogy elektrosztatikus feltöltődések képződjenek, például egy sapka vagy pulóver levételekor, ezek ugyanis ártanak a haj felszínének. 

Samponok tekintetében célszerű természeteset alkalmazni, amelyek kisebb eséllyel váltanak ki irritációt, viszketést, az efféle típusúak az érzékenyebb bőrűeknek is ideálisak. A természetes samponok elsősorban gyógynövényekből készülnek és bizonyos károsító anyagoktól mentesek, ilyen a szulfát, szilikon vagy valamilyen mesterséges színezék.