Kellemes vacsorák a téli estékre!

Már elérkezett a hideg téli esték időszaka. Ilyenkor egyre többen szeretnénk valamilyen egyszerűen és gyorsan elkészíthető, meleg, tápláló vacsorát enni. Vagyis ilyenkor érdemes krémleveseket készíteni.

Miért érdemes kipróbálni a krémleveseket?

Krémlevest szinte minden zöldségből és gyümölcsből lehet főzni, ezért mindenki megtalálhatja a kedvencét. Sütőtök, káposzta, sárgarépa, brokkoli, póréhagyma… te melyiket szeretnéd megkóstolni?

kremlevesek.jpg

Mire figyelj ha krémlevest készítesz?

A krémelves készítés egyik alapszabálya az, hogy a felhasznált zöldségeket mindig valamilyen tejtermékkel tejjel, joghurttal, vagy tejszínnel kell lazítani.

A krémlevesek önállóan is fogyaszthatóak, de betéteket is tehetünk bele, így még táplálóbbak lesznek. Nagyon finomak lehetnek pirított kenyérkockával, vagy grissinivel.

A krémlevesek rendkívül változatosan ízesíthetőek. Néhány csepp magas minőségű olaj, kellemes aromájú ecet, vagy apróra vágott zöld fűszerek fantasztikus ízeket biztosítanak.

Végül pedig meg kell említenünk azt is, hogy a krémleveseket simává és lággyá tehetőek egy botmixer segítségével.

Egy finom krémleves…

A brokkolikrémleves rendkívül gazdag vitaminokban, és ebben az időszakban a piacokon, közértekben is gyakran beszerezhető.

Hozzávalók:

brokkolkremleves.jpg
1 nagy fej brokkoli,
1,5-2 dl tejszín,
1 nagy fej fokhagyma,
húsleves alaplé,
vaj,
2-3 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma,
só, bors.

Elkészítés

Először az apróra vágott vöröshagymát párold meg a vajon, majd a brokkolit alaposan mosd meg, szedd rózsákra és add a vöröshagymához, öntsd rá a húslevest, keverd hozzá a zúzott fokhagymát. Hagyd a fedő alatt párolódni legalább 15 percet.
Végül botmixerrel pürésítsd, majd öntsd fel a tejszínnel és várd meg, hogy felforrjon