Arctisztítás nyáron!

Az arcunk ápolásával naponta foglalkozunk. Tisztítás, tonizálás, hidratálás, sminkelés hogy csak néhány alapvető feladatot említsünk. Az sem mindegy, hogy milyen készítményekkel ápoljuk magunkat. Ilyenkor nyáron érdemes még jobban odafigyelni erre, hiszen a rendkívüli meleg miatt a napvédelemre is gondolnunk kell. Ebben a bejegyzésben néhány hasznos ötletet adunk a nyári arcápoláshoz.

kozmetikai_kezeles.jpg

Az első lépés…

Ilyenkor nyár elején érdemes elmenned a kozmetikushoz és egy alapos arckezelésen részt venni. A kozmetikus eltávolítja a bőröd legmélyebb pórusaiban lévő szennyező anyagokat, ezzel megakadályozza, hogy a rekkenő hőségben a kórokozók az arcbőrödbe száradjanak és további szövődményeket okozzanak. A kozmetikai kezelés fel is frissíti a bőröd és lehetővé teszi azt is, hogy a mélyebb rétegekbe is bejussanak az arcápoló készítmények hatóanyagai.

A kozmetikai kezelés után…


eucerin.jpg
Az eddig használt arctisztító szereid is jók lehetnek, de lehet, hogy nem biztosítanak megfelelő védelmet a bőrt károsító sugárzások ellen. Ezért érdeklődj, ha gyártanak a kedvenc arclemosódból és hidratáló krémedből speciális hatóanyagokat tartalmazó termékeket, akkor a következő néhány hónapban használd azt. Ha nem kapsz ilyen készítményeket, akkor egészítsd ki az arctisztító szereidet speciális fényvédő szerekkel.

Melyik fényvédő szert próbáld ki?

Használd az Eucerin Sun Oil Control napozó krém- gélt. Ez a készítmény olyan hatóanyagokat tartalmaz amelyek semlegesítik a Nap ártalmas sugarait is.

Hogyan lehetséges ez?

Ez a fényvédő gél 50 faktoros, ezért a legnagyobb forróság idejében is képes megfelelő védelmet biztosítani az arcnak. A szerkezete könnyű sőt a fényvédelem mellett biztosítja az arcbőr faggyú termelését is. Zsíros és pattanásos bőr által okozott problémákat is mérsékelheti.