Sajtos- fűszeres muffin

Ilyenkor a hosszú téli estéken egyre többen, talán te is szívesen sütsz és főzöl. A házi készítésű finomságok összeállításával bizony kellemesen eltöltheted az idődet és igazi ínycsiklandó meglepetésekkel kedveskedhetsz a barátaidnak. Egyik ilyen finomság a muffin.

Muffin, muffin, muffin…

Hiszen a muffinban soha nem fogsz csalódni. Egyszerű, gyorsan elkészíthető és fantasztikusan finom is. Rengeteg sós és édes változata is van. Ha pedig gyakorlott muffin sütő vagy, akkor akár te is kitalálhatsz újabb recepteket.

Melyiket is válaszd a sok muffin közül?

images_21.jpg

A hosszú téli estéken bizonyára neked is jól esnek a sajtos fűszeres finomságok. Ha ez igaz, akkor próbáld ki a dupla sajtos muffint. Könnyen emészthető, ugyanakkor tápláló és egészséges, hiszen kevés lisztet tartalmaz, de a két különböző féle sajt megfelelő mennyiségű energiával látja el a szervezetedet.

Hogyan készítsd el a dupla sajtos muffint?

Az elkészítéséhez szükséged lesz a jól bevált muffin sütődre, a konyha mérlegre, reszelőre, egy nagy tálra, 1 csomag sütőporra, 10dkg vajra, 10 dkg trappista sajtra, 10 dkg füstölt sajtra, 2 tojásra, 1 bögre natúr joghurtra, 1 bögre lisztre és sóra, bazsalikomra is oregánora is.
Ha mindezt előkészítetted, akkor kezdheted is a munkát. Először is keverd össze a tojásokat a vajjal és a joghurttal, majd add hozzá a sütőporral elkevert lisztet végül pedig a reszelt sajt felét és ne feledkezz meg a fűszerekről sem. Ha összeállítottad a masszádat, akkor adagold ki a muffin formádba és szórd a tetejére a megmaradt sajtot. Rakd előmelegített sütőbe és süsd tűpróbáig. Ha elkészült a dupla sajtos muffinod, akkor, várd meg míg kihűl, akármennyire türelmetlen vagy is. Ha kihűlt, akkor vidd a szobádba és fogyaszd el mialatt a kedvenc filmedet nézed.