Miért egyél sok narancsot?
Ilyenkor télen bizony fokozottan oda kell figyelnünk a táplálkozásunkra. Több szempontot is érdemes figyelembe vennünk. Fontos, hogy egészséges, vitaminokban, nyomelemekben és ásványi anyagokban gazdag, tápláló ugyanakkor nagyon finom ételeket fogyasszunk. Ezeknek a feltételeknek tökéletesen megfelel a narancs.
Miért fogyassz te is narancsot?
A narancs rendkívül sokoldalúan felhasználható, és minden része könnyen emészthető. A héja, a húsa, és gerezdeket elválasztó átlátszó hártyás része is. Amint már korábban említettem a narancs kiváló vitaminforrás. Mint minden citrusféle, így a narancs is rendkívül gazdag c vitaminban, már ezért is érdemes naponta elfogyasztani belőle egy darabot. A c vitamin ugyanis segít elkerülni a megfázás és influenza kellemetlen tüneteit. Jó, ha tudod azt is, hogy a narancsban nagyon sok kálium is van, ezen kívül kálciumban is gazdag, így a csontjaid épségét is megőrizheted vele.
Mi mindent készíthetsz a narancsból?
A narancs önmagában is ízletes nassolni való lehet, de sütemények, koktélok és édességek is készíthetőek belőle.
Hogyan fogyaszd a narancs héját?
A narancs héja is rendkívül egészséges, lereszelheted és beleteheted számos sütemény például kuglóf tésztájába is. Ezen kívül díszítheted vele a forró csokoládéd tetején lévő tejszínhabot is. De ha szereted a narancsot és az étcsokit is, akkor készíthetsz akár egy kandírozott narancshéjat is.
Mire figyelj, ha narancsot vásárolsz?
A legfontosabb az, hogy szép és sérülésektől mentes gyümölcsöket válassz. A sérült gyümölcsök ugyanis könnyebben tönkre mehetnek. Ezen kívül figyelj a gyümölcsök színére is, válassz élénk színű, sötétebb árnyalatú gyümölcsöket. De nagyon fontos az is, hogy egyenként nézz át minden darabot.
Milyen konyhafelszerelésekre lesz szükséged a narancs előkészítéséhez?
Szerencsés helyzetben vagy, hiszen a narancs héját egy egyszerű sajt reszelővel is lereszelheted, míg a levét egy citruspréssel eltávolíthatod.