Süssünk valami finomat!

Már jó néhány napja tart a hűvös időjárás, ami bizony nagyon sok mindent megváltoztat a mindennapjaink során. Így van ez az étkezési szokásainkkal is. Ilyenkor bizony gyakrabban és szívesebben eszünk valamilyen édességet. Ha te is szeretnél egy kellemes finomságot elkészíteni, akkor olvasd végig ezt a cikket, mert a narancsos kuglófról írunk.

Narancsos kuglóf…

Egyedi ízvilág, fantasztikus illatok, pihe- puha ugyanakkor tápláló tészta, vagyis egy kellemes hétvégi reggeli, inkább tízóriai lehet a narancsos kuglóf.

A süti elkészítéséhez két három konyhafelszerelésről és néhány egyszerűen beszerezhető alapanyagról kell gondoskodnod.

Lássuk a hozzávalókat!

images_17.jpg

A narancsos kuglóf elkészítéséhez szükséged lesz 25dkg lisztre, 12 dkg cukorra, 1 csomag vaníliás cukorra, 1 csomag sütőporra, csipetnyi sóra, 15 dkg vajra, 1 dl tejfölre, 10 dkg kandírozott narancsra, és egy egész narancsra. Némi zsírra és zsemle morzsára is.

Ha ezeket előkészítetted, akkor vegyél elő egy nagy lábost a konyhai robot gépedet, a reszelőt, a citrom facsaródat, és a kuglófsütőformádat is. Ha ezzel megvagy, akkor kezdődhet a munka.

Először is reszeld le a narancs héját, majd vágd félbe és az egyik felét facsard ki, Tedd a lábasodba majd add hozzá a vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejfölt és a 3 tojást is. Figyelj, hogy a tojásokat egyenként dolgozd a masszába. Alaposan keverd össze. Ha elkészültél, akkor a lisztet és a sütőport is add a masszához és ismét keverd át.

Reszeld le a narancs héját, majd vágd félbe és az egyik felét facsard ki, Tedd a lábasodba és rakd hozzá a vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejfölt és a 3 tojást is. Figyelj, hogy a tojásokat egyenként dolgozd a masszába. Alaposan keverd össze. Ha elkészültél, akkor a lisztet és a sütőport is add a masszához és ismét keverd át.
Ha ez is rendben van, akkor kapcsold be a sütődet és kend be zsírral, majd szórd meg zsemlemorzsával a sütőformádat is. Végül pedig tedd a masszát a formába és rakd be a sütőbe. Rövid idő alatt megsül a kuglófod.

Amíg sül a kuglófod, facsard ki a narancs másik felét és frissen facsart narancs levet keverd össze porcukorral a sűrű masszát kend a kihűlt süteményedre.