Haj-, bőr- és körömápolás nyáron

Megérkezett a várva várt kellemes idő. A meleg levegő és a nyári napsugárzás bizony sokszor veszélyes is lehet, ami miatt fokozott figyelmet kell fordítanunk a testünk ápolására is. Az egészséges és szépséges megjelenésünk szempontjából legfontosabb szerepe ebben az időszakban a megfelelő fény védelemnek van. Az UV sugárzás már a korai órákban is károsíthatja a bőrt és a hajat is, tehát ha reggel 7 óra körül szoktál futni, vagy a szabadban úszni, akkor is használj megfelelő faktor számú napozó krémet a tested ápolásához.

apolas.jpg

Először nézzük a bőrünket

A fény szárítja és meg is vastagítja a bőrünket, a meleg levegő miatt pedig a krémek bizony gyorsan és könnyen elolvadnak ezért is van szükség ilyenkor a sajátos gondoskodásra. De van megoldás. Ha bársonyosan puha bőrt szeretnél, akkor rendszeresen radírozd a testedet. Az arcod sminkeléshez pedig használj porpúdert és minimális mennyiségű festéket.

Jöjjön a hajápolás

Számíts arra, hogy a hajad gyorsabban nő ezért gyakrabban kell vágatnod, de gondolj arra is, hogy a fény hatására a színe is megváltozhat. Legtöbbször néhány árnyalattal világosabb lesz. És készülj fel arra is, hogy a száraz levegő a hajadnak is árthat. Gyakran töredezetté teszi azt, ezért gondoskodj mindig a megfelelő hidratáltságról is, amit pedig uv szűrő hatóanyagokat is tartalmazó pakolásokkal érhetsz el.

Végül lássuk a körmöket

Nyáron a körmök is gyorsabban nőnek több időt kell fordítani az ápolásukra, vagyis szerezz be egy manikür készletet otthonra! Mivel a rekkenő hőségben nyitott papucsokat és szandálokat hordunk semmi sem védi a lábunkat a kosztól ezért a por eltávolítására is nagyon figyelni kell. Bizony ilyenkor a strandolás miatt nagyobb az esélye a körömgomba kialakulásának, ezért fontos, hogy mindig a saját, tiszta papucsodat használd az uszodába és kérj tanácsot orvosodtól a fertőzés elkerülése érdekében.