Kozmetikai arckezelések

Az arc ápolása rendkívül hangsúlyos szerepet kap. A tisztítása, a hidratálása és a szépítése része a mindennapoknak. Az alapos gondoskodás mellett azonban már kamaszkortól kezdődően a hölgyeknek és az uraknak egyaránt szüksége van különböző kozmetikai arckezelésekre (ilyen a fényterápia is).

led-faenyteraapia-18819.jpg

Miért érdemes kozmetikai arckezelésekre járni?

Az arcunkat szinte soha nem fedi le egyetlen ruhadarab sem, ezért mindig ki van téve az időjárás viszontagságainak is. A szél, a perzselő nap bizony jelentősen megkárosíthatja az arcot. A külső körülmények mellett veleszületett vagy fiatalkorban szerzett egyéb megbetegedések, például az allergia tünetei is megjelenhetnek a testfelületen, továbbá a hormonrendszer nem megfelelő működése is hatással lehet a bőrre. Az ilyen problémákra is megoldást jelenthetnek a kozmetikai arckezelések. További fontos tényező az életkor és az egyes sajátos élethelyzetek. Kamaszkorban a pattanások és az akné megjelenése, később a bőr rugalmasságának csökkenése, idősebb korban a ráncok megerősödése indokolja a speciális kozmetikai kezeléseket.

A kozmetikai arckezelések sajátosságai

A kozmetikai arckezelések minden esetben fájdalom mentesek, éber állapotban érzéstelenítés és altatás nélkül zajlanak. Kényelmesen fekve vagy ülve gyakran kellemes relaxációs zene mellett végzik el a szakértők a beavatkozásokat, így nem csak megszépülhetnek, hanem lelkileg is feltöltődhetnek a vendégek. Az időtartamot a kezelések típusa határozza meg, leggyakrabban egy órát vesz igénybe.

A kozmetikai arckezeléseknek számos egymástól jól elhatárolható típusa van. Az egyes eljárások egy - egy egyértelműen meghatározható probléma megoldására alkalmazhatóak. Az öregedés gátlás, a méregtelenítés, az aknék és a pattanások kezelése, a bőr fehérítés, a pigment foltok eltávolítása, a revitalizálás az egyes kozmetikai arckezelések célja.