Kutyafelszerelés kis kedvencünknek

A kutya az emberek négylábú társa. A szőrös állatok számos típusa különböztethető meg. A kis és nagy testű, világos és sötét színű ebek rengeteg örömöt hoznak a mindennapjainkba sőt vannak olyan típusaik is, amelyek hasznos munkával segítenek bennünket. Gondoljunk csak a vakok közlekedését segítő valamint a rendőrségeken a nyomozásokban részt vevő állatokra, de a juhászok és a vadászok életében is mindig jelen vannak az ebek. Emellett igazi társunk is, szinte minden családhoz tartozik egy vagy több kutya.

Mivel a kutya az ember legjobb barátja, ezért ehhez méltó bánásmódot is igényel. Az ebek kiegyensúlyozott mindennapjaiért, egészségükért, szépségükért folyamatosan tenni kell, amihez számos felszerelésre van szükség.

labrador-retriever.jpg

Mikor és milyen kutyafelszerelésre van szüksége a kis kedvencünknek?

A négylábúakról mindennap gondoskodnunk kell. Figyelmet kell fordítanunk a táplálkozásukra, az egészségükre, a tisztaságukra valamint mozgási és játék lehetőséget is biztosítani kell számukra.

A táplálkozáshoz a megfelelő mennyiségű vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag száraz eledelek mellett szükség van etető és itató tálra is. A fontos, hogy megfelelő mélységű, a kutyák számára praktikusan használható termékeket válasszunk. Emellett lényeges szerepe van a tálak szélének is. Kerüljük, a hegyes és éles edényeket ugyanis felsérthetik a kutyák testét. A kutyák egészségét veszélyeztetik a bolhák. A csípések számos kellemetlenséget okoznak. A nehézségek elkerülése érdekében számos készítményt samponokat illetve egyéb felszereléseket speciális nyakörveket fejlesztettek ki. A szabad levegő, a mozgás és a játék is része a kutyák mindennapjainak. Fontos, hogy betartsuk a közlekedésre vonatkozó szabályokat és pórázon, ha lehet akkor automatikuson sétáltassuk a kutyánkat, illetve szükség esetén szájkosarat is adjunk rájuk. Mivel az ebek teste ezekkel a termékekkel folyamatosan érintkezik, ezért fontos hogy bőrbarát alapanyagokból készüljenek. A szabadtéren eltöltött idő változatosságáról pedig a játékok gondoskodnak. Különböző méretű, formájú és színű labdák, csontok mindig örömet okoznak a kutyáknak.