Kikapcsolódás aquaparkban az egész családnak

A nyári hőségben sokan töltünk el egy kis időt a tavak, vagy folyók partján, a kisebb-nagyobb strandokon és az év minden napján nyitva tartó uszodákban is. Az aquapark azonban a család minden tagja számára biztosít szórakozási és sport lehetőségeket.

Az aquaparkok kialakítása

Az aquaparkok felépítése során figyelembe vették a fürdőzés hosszú évekre visszanyúló hagyományait is, ezért a kellemes ellazuláshoz szükséges termál vizes medencék és a jacuzzik is várják a vendégeket. A tradíciók mellett a természet jellegzetességeire utaló területei is vannak az aquaparkoknak például a sziklafalak és vízesések, a sodró és vad folyók valamint a tengert idéző homokos partszakaszok.

Úszni a versenyek elvárásainak megfelelő méretű és vízhőmérsékletű medencékben lehet, de az ugrálást kedvelőkre is gondoltak ezért, a bátor érdeklődők különböző magasságokból érkezhetnek a kifejezetten erre a célra kialakított több méter mély medencébe. A mozgás és relaxáció mellett számos játékra is van lehetőség, amelyeket az élmény és hullámmedencékben lehet kipróbálni. A hatalmas fürdőkomplexumok legnépszerűbb kikapcsolódási lehetőségei a csúszdák. A legkisebbeket a játékos gyakran várakra vagy állatokra emlékeztető csúszdák várják, míg az idősebbek sokszor 10 méternél is magasabb hullámos, meredek területről pillanatok alatt rendkívüli sebességgel csúszhatnak a vízbe.

A fürdőkomplexumok kialakításakor mindenkire gondoltak. A sekélyebb medencékben a fiatalabbak és az úszni nem tudok tölthetnek el felejthetetlen pillanatokat, míg a mélyebb vízben a sportolni vágyók szórakozhatnak.

Az aquaparkokban azonban számos szárazföldi játékot is kipróbálhatunk. A hinták, az ugrálóvárak, a mászókák mellett kisebb-nagyobb kalandparkok is várják az érdeklődőket., emellett a szabad területeken labdázhatnak is a nyaralók. Sokszor fittnes edzéseken is részt vehetnek a nyaralók. A wellness részlegben pedig szaunák, gőzkabinok és jégkamrák is fogadják a pihenőket.