Az eperszezon legjobb dolgai

Tavasszal kivirul a természet és számos gyümölcs kezd el érni. Az elsők között fogyasztható el a földi eper. A piros színű kisebb-nagyobb darabokból álló, kellemesen édes ízű gyümölcsöt nagyon sokan kedvelik és sokféleképpen elkészítve eszik illetve isszák. Önmagában, nyersen is kiváló akár nassolni való is lehet, de tejjel, joghurttal, illetve tejszínnel, vízzel, vagy egyéb gyümölcsökkel valamilyen citrusfélével grapefuittal összekeverve is fogyasztható. Ezeket az ételeket és italokat önállóan is elkészíthetjük, de nagyon sokat meg is vásárolhatunk. Az élelmiszerboltokban is számos eperrel ízesített tejtermék közül válogathatunk, illetve egyéb készítmények is tartalmazzák ezt a gyümölcsöt.eper.jpg

Finomabbnál finomabb édességek és egyebek eperből

A sütemények, mirelit ételek, fagylaltok, üdítő italok, koktélok, hogy csak a legismertebbeket említsük. Az eper rendkívül ízletes és levesek, szószok, hideg- és meleg desszertek illetve különböző italok is készíthetőek belőle. Sokan annyira kedvelik, hogy az év minden napján fogyasztani akarják, ezért lekvárt és befőttet is készítenek belőle. Ez a gyümölcs azonban nem csak táplálékként élvezhető. Számos jótékony élettani hatás kiváltására is alkalmas. Elősegítheti a testsúly csökkenését hiszen méregtelenítő hatása is van. Emellett kiválóan oltja a szomjat és tisztítja a vért is. Több fogyókúrás módszer is ajánlja az eper rendszeres fogyasztását. Továbbá bizonyos esetekben a testfelület szépítéséré, fiatalítására is használják. A fogyasztása azonban nem mindenkinek ajánlott.

Az újszülötteknek és kisbabáknak tilos epret fogyasztani, illetve sokan vannak, akiknél valamilyen bőr irritáció jelentkezik a fogyasztást követően. Az epret látványos formája és színe miatt szívesen nyomtatják különböző ruhadarabokra, amelyet elsősorban  a gyerekek kedvelnek, illetve különböző játékokat és mese szereplőket is mintáztak erről a pirospozsgás, szépséges gyümölcsről.