Hogyan dobjuk fel a gardróbszekrényt?

A gardróbszekrények sok otthonban nem csupán a ruháink és kiegészítőink tárolásának alapvető eszközei, hanem fontos dizájnelemként is megállják a helyüket. A szekrények funkciójának teljes körű kihasználásához azonban nem elegendő csak a küllemükre vagy a méretükre figyelni. Egy kiválóan megtervezett és kivitelezett világítási rendszer – főként ha LED technológiával működik – ugyanis többszörösére növeli egy gardróbszekrény hasznosságát.

Az elmúlt években a LED világítás hatalmas népszerűségre tett szert, és ennek számos oka van. Elsősorban az energiatakarékosság jut eszünkbe, amellyel nem csak a környezetet óvjuk, de jelentősen csökkenthetjük az elektromos számlánkat is. Emellett a LED izzók élettartama is messze meghaladja a hagyományos izzókét, gyakran több ezer vagy akár több tízezer óra működési idővel bírnak, ami pénz- és időmegtakarítást jelent számunkra.

A gardrób megvilágítva hangulatos.

A gardróbszekrény belső terének megvilágításakor az egyenletes fényeloszlás kiemelkedően fontos. A LED világítás ebben is partnerünk lehet, mivel képes egyenletesen megvilágítani a szekrény minden zugát, így megkönnyítve a kívánt ruhadarab vagy kiegészítő megtalálását. A LED technológiának köszönhetően ráadásul a hőkibocsátás is minimálisra csökken, míg a hagyományos izzók gyakran sok hőt termelnek, ami nem annyira jó és kellemes egy kisebb zárt térben, ahol érzékeny anyagból készült ruhadarabokat is tárolunk.

Mire figyeljünk még a megvilágított szekrények tekintetében?

Az esztétikai szempontok mellett sem mehetünk el, de szerencsére a LED világítás sokféle dizájn lehetőséget kínál, így egyedi és modern megjelenést kölcsönözhetünk a gardróbnak. Egyre több LED világítás rendelkezik mozgásérzékelő funkcióval is, ami nemcsak energiatakarékos, de kényelmes is, hiszen a fény csak akkor kapcsol be, amikor ténylegesen szükség van rá.A LED spot is tökéletes díszítő eleme lehet a szekrénynek, sőt még hangulatosabbá teheti a területet, mivel több stílusjegyben is alkalmazhatóak.

Tehát, ha gardróbszekrényünkből a maximumot szeretnénk kihozni és egyben környezettudatos, energiatakarékos megoldást keresünk, érdemes a LED világítás mellett dönteni.