Bőrápolás a meleg napokon!

Már mindenki örül annak, hogy ideérkezett a kellemes meleg tavasz. A verőfényes napsugár és a lágy szellő bizony nagyon jól esik mindenkinek. Fantasztikus a hangulatunk, azonban a bőrünk ápolásáról sem feledkezhetünk meg. Már ebben a tavaszi időszakban is gondolnunk kell a napsugarak által kiváltott káros hatásokra is. Ezért a legfontosabb az, hogy folyamatosan figyeljünk a bőrünk ápolására is.

Mit tehetünk a bőrünk egészsége és szépsége érdekében?

napozo_szerek.jpg
A bőrünk ápolása ebben az időszakban is összetett folyamat. Számos dolog befolyásolja az állapotát. Fontos szerepe van a ruházatunknak is. Ezért érdemes kényelmes és természetes alapanyagokból például pamutból vagy len vászonból készült ruhákat választanunk. Így elkerülhetjük az izzadásból kialakult kellemetlenségeket is. Az alapanyagok mellett nem feledkezhetünk meg a ruhák színeiről sem. A melegben érdemes előnyben részesíteni a világos színeket, így elkerülhetjük a tartós meleg által okozott kellemetlenségeket is.
A lábunkról sem feledkezhetünk meg. Bőr alapanyagból készült szellőző, nyitott szandálokat és cipőket érdemes választanunk.
De a szemünket is óvni kell, ezért érdemes egy jó napszemüveget választani.

Lássuk a bőrápolást!

Ebben az időszakban a bőrápolási rutin feladatainkat ki kell egészítenünk a napvédő szerek használatával is. Ezért fontos, hogy a megfelelő összetételű készítményt is válasszunk.

Mire figyelj, ha napvédő szert választasz?

A legfontosabb a bőröd sajátossága. Tudnod kell pontosan, hogy milyen típusú a bőröd. Mennyire érzékeny a nap sugaraira, mennyire könnyen ég le. Ha te is érzékenyen reagálsz a nap sugaraira, akkor érdemes magas faktorszámú napozó szert választanod.

Ezen kívül figyelj arra is, hogy milyen típusú készítményt kensz magadra és viselsz szívesen. A napozó szerek között találhatsz olajat, sprayt, naptejet és habokat is. A számodra ideális napozó szerrel kellemesebbé teheted a gondoskodást is.