Tippek arcod tisztításához!

Az arcunk ápolására nagy hangsúly fektetünk. A gondoskodás alapja pedig minden esetben az alapos tisztítás. Mikor, hogyan és mivel érdemes az arcodat megtisztítani, ehhez adunk néhány alapvető tanácsot.
Minden esetben a bőröd sajátosságainak a figyelembe vételével kell megoldanod az arcod tisztítását.

Az arctisztítás megőrzi a bőr szépségét.

Hogyan kezdj hozzá az arctisztításhoz?

Az első dolgod az, hogy megtaláld az arcbőröd egyediségéhez tökéletesen igazodó bőrtisztító szereket. Ehhez azonban mindenképpen tudnod, kell, hogy melyik bőrtípusba tartozol. Négy fő kategória van normál, száraz, olajos, és a vegyes. De nem olyan egyszerű eldönteni, hogy a te arcod melyik csoportba tartozik, ezért érdemes szakértőkhöz fordulnod. Szerencsére a nagyobb parfümériákban számos jól képzett kozmetikus várja az érdeklődőket. Kérd bátran a segítségüket. Soha sem tévednek.

Most, hogy már tudod, hogy melyik bőrtípusba tartozik a bőröd, foglalkozhatsz a hozzád legjobban illeszkedő arctisztító készítmények kiválasztásával. Rengeteg kozmetológiai szer közül választhatsz, azonban fontos, hogy a legfontosabb szempont minden esetben a bőröd egészsége legyen, ezért kizárólag bőrgyógyászati teszteken „átment” arctisztítószereket válassz.

Az egyik legjobb arctisztító szer pedig a Clinique!

A Clinique, amely dermatologikailag tesztelt, a bőr egészséges ph értékét biztosító készítmény minden bőrtípus egyedi problémáját megoldja. Vagyis ha úgy döntesz, hogy rendszeresen használod ezeket a termékeket, akkor mindig egészséges, friss és tiszta lesz a bőröd.

És, hogy mit kell tenned ezért?

A feladatod egyszerű. Naponta kétszer alkalmazd a három lépéses módszert. Először is tisztítsd meg az arcod a liquid face soap-pal, ezzel eltávolítasz minden szennyeződést és az elhalt hámsejteket is a bőrödről. Ezután következik az exfoliálás, ehhez használhatod a clarifying lotion-tonikot, ami segít az olajat eltávolítani az arcodról, ezzel megakadályozza a pattanások kialakulását is. Végül pedig a bőr hidratálsását végezd el a dramatically different moisturising géllel. Ez a készítmény helyreállítja a bőröd ph értékét.