Cseresznyés finomság nyár elején!
Elérkezett a nyár! Ilyenkor a kellemes melegben már mindannyiunk étkezési szokásai átalakultak. Könnyebben emészthető, rostokban gazdag, friss zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztunk. Persze ebben az időszakban már nagyon szerencsések vagyunk, hiszen a hypermarketekben és a piacok polcain is roskadozva állnak a gyönyörű szép, friss zöldségek és gyümölcsök is. Eper, cseresznye, meggy, tök, uborka, új krumpli, hogy csak azokat említsem, amelyeket mindennap megvásárolhatunk. Szóval nem is olyan egyszerű eldöntenünk, hogy mit is készítsünk. Ebben a bejegyzésben egy igazi nyár eleji nassolni való elkészítéséhez adunk ötletet.
Érik a ropogós cseresznye!
Igen, a fanyar ízű és vörös finomság, amiből a nálunk nagyon kedvelt, tradicionális pitét is megsüthetjük. Egyszerűen és gyorsan kisüthető tésztaétel, amit akár reggelire is elfogyaszthatunk, de becsomagolhatjuk uzsonnának is, vagy magunkkal vihetjük akár egy hétvégi kirándulásra, de akár a strandra is.
Hogyan készítsd el a cseresznyés pitét?
A cseresznyés pite elkészítéséhez egy nagyon egyszerű receptet adunk, olyat amit egy kezdő szakács is elkészíthet. Biztosan már te is kitaláltad, hogy a jó régi bögrés- sütőporos receptről lesz szó.
Kezdjük a hozzávalókkal!
2 bögre liszt,
2 bögre magozott cseresznye,
1 bögre tej
1 bögre cukor,
20 dkg vaj
2 db egész tojás
1Citrom reszelt héja
1 csomag sütőpor,
1 csomag vaníliás cukor.
Az elkészítés
Először a lisztet, a sütőport és a citrom reszelt héját egy tálba jól elkeverjük, majd egy másik tálban, a vajat, a tejet és a cukrot, a vaníliás cukrot alaposan összekeverjük habverővel, majd hozzáadjuk a sütőporos, citromhéjas lisztet és a masszát a kivajazott kilisztezett tepsibe öntjük, végül rászórjuk a cseresznyét. Előmelegített sütőbe tesszük és hagyjuk sülni addig, amíg nem ragad a tészta a villára.