Alexandriai nyaralás

Mindenkinek szüksége van évente legalább egy hosszabb ideig, ideális esetben néhány hétig tartó nyaralásra. A hétköznapok terheit így lehet könnyebbé tenni, majd a kikapcsolódást követően, feltöltődve, újult erővel visszatérni a megszokott életbe. Számos nyaralási lehetőség közül válogathatunk, de az igazi feltöltődési lehetőséget egy külföldön, a napfényes tengerpart közelében található több évszázados múlttal rendelkező, ugyanakkor modern nagyváros jelenti. Az ilyen települések ugyanis minden nyaralni vágyó számára garantálják az ideális kikapcsolódási lehetőségeket. Az egyik ilyen település a Földközi Tenger afrikai partján elterülő, közel 4 millió, több nemzetiségű lakossal rendelkező egyiptomi város Alexandria.

alexandria.jpg

Alexandria a történelem és a kultúra rajongóit számos látnivalóval várja. Az ide érkezők megtekinthetik a Kre 4. században épült Pompeius nevét viselő oszlopot, de felkereshetik a ma is működő több évszázaddal ezelőtt épült kikötőket is. Igaz, hogy a város több nevezetessége a háborús időszakokban elpusztult, azonban a könyvtárat és számos egyéb épületet is a kornak megfelelően felújították ezért az építészet szerelmesei is hódolhatnak a szenvedélyüknek.

Egyiptom második nagyvárosa természet szépségeiben is bővelkedik. Egzotikus növények, ritka állatok, a talaj és a víz gyönyörűsége is lenyűgöző. A türkiz kék tenger, arany színű homokos parttal és pálmafákkal, a Nílus torkolata pedig krokodilokkal várja az érdeklődőket.

Alexandriában a 21 század legmodernebb kikapcsolódási lehetőségit is élvezhetik a turisták. Több csillagos szállodák, wellness központokkal luxus körülményeket és rendkívül sokféle sportolási, ralaxációs és szépségápolási lehetőséget biztosítanak. A városban számos étterem, kávézó, kaszinók, bár és bevásárló központ is működik. Így az egyiptomi kultúra megismerése mellett a nyugati életstílushoz közel álló szórakozási lehetőségek is kipróbálhatóak.